Bankrutt deluxe blir man utan csn…

Jag får inte csn till hösten. Det var något som självfallet låg i bakhuvudet, då jag har varit rätt stressad över detta hela sommaren i försök att fixa min kandidatuppsats och körkort. Något som har tagit längre tid än planerat. Jag hade ju hoppats på att jag skulle få opponerat min uppsats i torsdags, men det blev inte av. Jag hade också räknat med att ha körkortet i min hand i början av augusti, men eftersom teorin har varit så krånglig så har det tagit längre tid än vad jag hade velat. I stressen med att få detta i ordning så har jag då sökt lite kurser på Linnéuniversitetet till hösten i väntan på att jag får jobb. Detta är för att csn ger mig mest pengar i plånboken trots att det är lånade pengar.

Orsaken till varför jag inte får csn är för att det fatta 2,5 poäng. Detta kunde lätt ha varit ordnat om en uppgift från i våras på 5 hp kunde ha rättats i tid. Den har väntat på rättning i över 3 månader och jag har kontaktat lärare och till och med programansvarig och fick besked i förra veckan att jag skulle få betyg på kursen innan förra veckan var över. Det har jag fortfarande inte fått så jag vet inte riktigt vad man ska ta sig till. Jag har försökt få tag på de ansvariga igen, men som vanligt är det ingen som svarar. Jag vill heller inte tjata. Jag tycker det är lite meningslöst att ligga på så hårt och nu är beskedet här – jag får inte csn. De sista fem poängen måste in för att det ska fixa sig. Själv tar jag detta som ett tecken på att min tid som student är förhoppningsvis över men jag är faktiskt livrädd över vad som händer härnäst.

Igår registrerade jag mig på kursen jag hade sökt och idag hade jag planerat att göra två av de saker kursen kräver innan man ens har börjat på den. Just nu känns det meningslöst, men det är väl lika bra att påbörja kursen och hoppas på att jag får in de sista poängen och sen får csn. I övrigt lär jag ju få se fram emot en bankrutt höst med 0 pengar att lägga undan om det inte löser sig d.v.s. Det värsta är också att kursen i sig är nog extremt tidskrävande så jag lär väl lacka ur rätt snabbt av det höga tempot och alla miljarders timmar man kommer få spendera på campus + alla de timmar man säkerligen måste lägga ner på att läsa kurslitteratur och sen komma ihåg allt inför en salstenta. Hur ska det gå med mitt kassa minne? Och hur mycket tid kommer det finnas kvar till att plugga in all körkortsteori och fixa körkortet som är så efterlängtat samt skriva klart kandidatuppsatsen så jag får min ännu mera efterlängtade examen? Jag har ingen jävla aning. Den saken är klar.