Glädjande och dyra nyheter från tandläkaren!

Idag var jag hos min nya tandläkare. Efter ett väldigt konstigt bemötande hos folktandvården i Växjö då jag fick beskedet att fyra av möjliga tänder låg i risk för rotfyllning så blev jag misstänksam och valde att byta tandläkare. Det var nog ett väldigt bra val, för idag fick jag beskedet att så illa är det inte med tänderna. Åtminstone behövs ingen rotfyllas. Istället är munnen full av dåliga lagningar, många mellanrum och tandsten som gjort att mitt tandkött är väldigt inflammerat och jag får bara fler och fler hål.

Det kommer bli dyrt att fixa allt det här, men det är det fanimej värt. Det bästa med alltihop är att jag kommer få mina tänder ordentligt lagade så att alla jobbiga mellanrum försvinner, särskilt på ena sidan där jag har ett väldigt stort mellanrum p.g.a. två lagningar som ligger mitt emot varandra sitter som gör att massa matrester hamnar där och irriterar. Dessa får jag inte bort heller, utan ju mer jag försöker få bort dem, desto mer irriterar jag tandköttet. Det ska bli skönt att få det här fixat, för jag är så trött på mina tänder.

När allt är fixat och jag säkert är 10k fattigare eller nått sånt(har inte fått totala prisförslaget ännu) och jag har tillräckligt med pengar så är det äntligen dags för att få tandställning – en inman aligner som jag skrev om tidigare. Tandläkaren sa att det kan bli så fint, så fint vilket gjorde mig överlycklig.

Undrar du vilken tandläkare du ska gå till så rekommenderar jag verkligen att du går till tandvårdsteamet i Växjö. Bara bemötandet är värt det! Nu ska jag iväg o borsta tänderna och glädjas åt att min mun snart kommer vara hel, ren och fräsch utan massa hål.

En kommentar till “Glädjande och dyra nyheter från tandläkaren!”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.