Då har man varit i Köpenhamn igen!

Det var ett tag sen jag var där nu. Jag kommer inte ens ihåg sist, men det var minst 5 år sen och det mesta var sig likt. Jag och Henrik stack iväg på en liten mini-semester eftersom det behövdes. Särskilt skönt har det känts då jag har lyckats extra bra med mina studier de senaste veckorna. Jag lyckades bland annat få VG på min första uppgift i specialpedagogiken, och jag har lämnat in min kandidatuppsats. Sen har jag också rättat till den förbaskade SPSS uppgiften som har tagit en halv evighet att bli rättad som jag sedan fått komplettera på flera gånger. Förhoppningsvis innebär detta att den till sist blir godkänd och att jag äntligen kan få csn igen och slippa allt vad ekonomiska bekymmer heter.

Vi åkte iväg i fredags kring lunch och resan ner var väldigt smärtfri. Det är oerhört bekvämt att sätta sig på tåget och kunna åka till köpenhamn utan byten – och dessutom till ett fast och relativt billigt pris. Dryga 400 kr kostade det för en duo-biljett till köpenhamn för oss två. Hotellet däremot var lite dyrare, ca 2500 blev det för två nätter, men det var fint som fan, så jag tycker det var värt pengarna, helt klart. Vi stannade förresten på Island Hotel som ligger drygt en km ifrån Stationen, så det är ett litet gångavstånd till citykärnan med ströget och så.

Vi hade riktigt tur med mat också hela helgen, och på fredagskvällen åt vi världens godaste hamburgare med oxkött, på en restaurang inne på fisketorvets köpcenter. The first lady hette stället och det var gudomligt gott! Rekommenderas verkligen! På lördagen gick vi en jävla massa, ner på ströget, nationalmuséet, guiness world of records och Ripley’s. Det var kul, men guiness var inte lika stort och intressant som jag minns det. Nästa gång ska vi gå på tivoli och H.C Andersen’s istället. I sex timmar var vi ute och gick så jag var totalt död efteråt, men som tur var, inte komplett missnöjd så det är jag glad över. På lördagkvällen åt vi nudlar på Just thai, som också ligger inne på fisketorvets köpcenter. Hotellet låg precis bredvid det så det var ju bekvämt att gå dit och äta.

Under kvällarna har man bara legat i sängen och tittat på dansk-tv i stort sett, och sovit gott har man också gjort. Sängarna var jättemjuka så det var positivt. I morse latade vi oss lite innan vi till sist duschade och packade ner allt igen i väskorna och så stack vi tillbaka till köpcentret för att handla lite kläder till Henrik. Sen drog vi till stationen, köpte biljett och innan vi hoppade på tåget tog vi en liten promenad runt de närmsta gatorna kring stationen. Tågresan hem var ok, vi var tvungna att stå en bit då mer eller mindre alla resande från danmark hade bokat platser, men sen var det lugnt då vi hade lämnat lund.

Nu är man hemma igen och jag är halvt om halvt fortsatt ledig ett par dagar till. Jag har en pytteliten uppgift som ska lämnas in innan torsdag så det ska jag fixa imorgon. Det är i alla fall jävligt skönt med lite ledighet och sovmorgnar. Det har jag verkligen behövt. När allt är ordnat med studierna så har jag lite mer fritid över igen och då ska jag satsa stenhårt på att fixa körkortet så jag har det innan jul i alla fall. Teorin suger, men till sist ska det gå!

Jag hoppas att mina läsare har haft en trevlig helg. Kommentera gärna om vad ni har gjort. Jag är nyfiken på era äventyr!