Jag tar inte examen förrän efter jul…

Jahapp, ungefär. Det är min första tanke kring det här. Jag är fortfarande inte färdig med mina studier från BTH, och trots att jag lyckades lämna in min kandidatuppsats i tid för opponering, så godkändes den inte för det. Jag behöver bli mer tydlig kring det jag faktiskt studerat och lägga till lite mer om det. Hade jag orkat hade jag säkert kunna fixa allt innan måndag, då opponeringen var tänkt att ske, men det är inte lönt. Det blir efter jul istället, så nu får jag ta det lugnt med det här och lägga till allt i min egen takt för att opponera på den om typ 4 månader. Trist som fan, men jag får överleva det.

Det positiva med det här är att jag kan använda specialpedagogiken som mina extra 30 hp som ingick i kursen istället för att välja något som är irrelevant för min utbildning. Det är bra, för jag hade gärna velat använda den här kursen till min examen. Det som suger är att det dröjer flera månader till innan jag har min examen. Jag vill bara vara färdig! Som tur var är det inte tusen sidor till jag måste skriva ner, utan bara formulera om lite och lägga till nått om bemötande, min påverkan och ändra syftet lite grann.

Min plan med det här är i alla fall att skriva färdigt detta snarast möjligt så jag slipper hålla på med det sen. Jag behöver ha mer tid över för att plugga till körkort. Det om något är viktigt, men att få ordning på det här är ännu viktigare. Jag kommer inte få jobb förrän jag har både en officiell examen och körkort. Så funkar samhället idag, tydligen. Om man inte ska söka sig till meningslösa försäljningsjobb eller nått annat som inte har ett skit med min utbildning att göra. Då pluggar jag nog hellre. Det känns bättre, eller nått. Jag vill ha ett jobb som motsvarar min utbildning. Det känns så meningslöst annars!

Så vet ni nått ställe i Växjö, som sysslar med rekrytering som inte kräver arbetslivserfarenhet eller körkort – hör av er, ok?

Nu ska jag sitta och sura i ett hörn, eller nått. Nä, så allvarligt är det inte. Jag visste att jag kunde njuta av att resa iväg till Köpenhamn i helgen, och att jag inte ska slappna av helt gällande studierna förrän jag fått besked på att allt funkar. När jag har papperet i handen att jag fått min examen. Då är allt över. Tills dess är det bara att kämpa på. Hittills har det gått bra. Förhoppningen är att det ska fortsätta så.