Gratis webbhotell ger inte mycket…

Jag har varit lite elak igen under de senaste dagarna och som jag berättade i förra inlägget, handlade mycket om WordPress. Jag skapade som sagt ett gratiskonto på ett webbhotell och laddade upp en WP sida och jag har suttit och lekt med det lite under tiden för att se ifall det hade gett mig en bättre blogg. Svaret är blandat, och det hänger på hur man väger fördelar och nackdelar. En sak är i alla fall klar, att om jag ska återgå till att använda WordPress igen, måste jag ha det på ett bra webbhotell och ingen gratis skit. Domänen jag äger nu, finns på loopia, och även om deras webbhotell är jättebra, så är det rätt dyra pengar jag hade fått betala för den servicen, så jag lär låta bli med det tills att allt är under kontroll igen.

Det bästa för att förklara vad jag vill med den här bloggen egentligen är att göra upp en punktlista. Det är också bra för SEO har jag hört. Ju mer html-kod man kan kladda in i ett inlägg, desto bättre eller nått i den stilen. Here we go!

  • Jag vill ha både kategorier och etiketter.
  • Jag vill kunna ha både min hemsida och blogg under samma ställe, så att åtkomsten blir lättare. Exempelvis vill jag ha min domän ameriksson.se som startsida och blogg.ameriksson.se som bloggsida. Rätt logiskt. Blogger kan ej kombinera detta utan en massa strul. WP gör detta galant!
  • Jag vill kunna hänvisa besökare från icke-nordiska länder till min engelska blogg, så de slipper använda google translate och få läsa en blogg som är genuint skriven av mig. Blogger kan ej göra detta, men WP har ett flertal plugin för detta och det funkar skitbra.
  • Jag vill kunna kommentera på tidningsartiklar oftare för att få mer trafik, men även för att få nått mer att skriva om. För att kunna göra detta, finns en tjänst som heter Twingly. Den kan man pinga automatiskt ifrånWP, men från blogger måste man göra detta manuellt. Något som jag ofta glömmer vilket gör att jag mer eller mindre slutat kommentera på tidningsartiklar ifrån min blogg.
  • Jag vill kunna skriva ett inlägg från mobilen, och det ska automatiskt delas till Google+, antingen till min sida för bloggen eller till min profil. För närvarande finns inte en sådan koppling, men WP har ett fåtal plugin som kan göra detta. Dessvärre är det ändå rätt dåligt urbud på WP gällande G+ delning, så där vinner Blogger ändå. Jag kan ändå skriva ett inlägg från mobilen och dela det till G+, men ej till min sida då jag ej har åtkomst till den ifrån mobilen. Detta lär dock bara vara en tidsfråga innan det är löst. Tillsvidare kan man använda Hootsuite för att få det gjort.
  • Jag vill kunna koda teman och besöka min blogg utan att mitt besök registreras. Detta fungerar bättre på WP, men fungerar skitdåligt på blogger, men enbart om man använder dynamiska teman a.k.a. ”dynamic views”. Vad jag än gör så registreras mina besök, och jag har påpekat detta till google tusen gånger snart men problemet är fortfarande inte löst.
  • Självklart vill jag ju också kunna ha ordentliga menyer med s.k. ”drop-down” funktion. Detta finns inte i Blogger, men kan ordnas med hjälp av lite CSS och html. I WP finns detta per automatik och är mycket saknat samt uppskattat. Jag förstår inte varför detta inte finns i blogger?!
  • Tillsist har WP också ett mycket  bättre kommentarssystem vilket är självförklarande.
Ser alltså ut som om att WordPress vinner stort i den här jämförelsen, men jag är inte övertygad ännu. Om du använder WordPress och har använt dig av Blogger innan, eller tvärtom – hör av dig med kommentarer! Ni som vet hur min historia med WP har varit tidigare, dela med er av vad ni känner eftersom jag återgått till det här ämnet igen. Mitt syfte med bloggande är egentligen simpelt – jag vill fokusera på texten, engagera läsare, dela till G+ enkelt och kunna förenkla allt sidojobb med bloggen samtidigt som bloggande ska ske så enkelt som möjligt. Jag vet att detta ska kunna gå, det handlar bara om hur jag själv resonerar kring allt det här och hur jag får mig själv att sluta fokusera på småsaker.
Vad hade du gjort?

En kommentar till “Gratis webbhotell ger inte mycket…”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.