Jag är så trött på det svenska vädret!

Hösten är åter kommen till landet, efter nått som man knappast kan kalla sommar. Det har regnat mer eller mindre varje dag sen någon gång i början på juni vilket är oerhört tråkigt. Att jag bor i ett land som har fyra årstider är deprimerande. Hade jag själv kunnat råda över temperaturerna i det här landet, hade det varit shorts & t-shirt väder året om. Torrt, men varmt med ljusa kvällar. Dessvärre är jag ju inte nån vädergud, så det enda jag kan göra år efter år är att klaga och vara missnöjd över den korta sommaren och den alldeles för långa vintern.

Dock var ju förra året helt ok egentligen. Vintern kom inte till Småland förrän nån gång i slutet på januari och varade bara någon månad. Dessvärre var det ju en skitlång regnig höst istället för varm sommar. Nu står det ju dock i tidningen att en brittsommar är på väg. Det är i alla fall efterlängtat. Jag tror inte jag har varit med om det riktigt. Inte vad jag kan minnas, åtminstone inte så tidigt på året. Jag har ett minne att för ett par år sen så var december och några dagar i januari otroligt varma, nästan sommartemperaturer men det försvann fort och istället blev det vinter igen. Jag kanske minns fel, men det är vad jag kommer ihåg. Mitt minne går inte alltid att lita på, men ändå.

Då kanske läsarna undrar varför i hela fridens namn jag väljer att bo i ett land med fyra årstider? Ja, det finns bara en anledning. I Sverige är jag trygg och säker från fattigdom. Åtminstone än så länge. Så länge jag sköter mina studier eller har annan inkomst så är allt lugnt. Sverige är ett tryggt land som tar hand om de svaga. I alla fall innan moderaterna började styra landet och förvandlade det till ett mini-USA som de fattiga och arbetslösa får betala för, men det är en annan historia. Innan jag började plugga för 3 år sen så var jag förtidspensionerad. Visst, jag var fattig, men hade jag planerat min ekonomi bättre och inte köpt en massa skit så hade den varit lika bra som idag.

I min mening finns det inget annat land som har samma standard som Sverige. Har de liknande standarder har de också 4 årstider med långa kalla vintrar. Då är det bättre att stanna i Sverige. Jaja, jag ska inte klaga i all evighet. Snart är det brittsommar. Då kanske jag kan bli lite gladare igen.

Vad tycker du om Sveriges väder? Vad hade du velat ändra på?

Brittsommarkänsla i sydost – DN.SE.

5 reaktioner till “Jag är så trött på det svenska vädret!”

  1. Jag hade velat ändra att vi faktiskt hade fyra årstider. Som det är nu har vi mer tre. Lång höst, ännu längre vinter med en halvdan vår, fram till hösten kommer igen.
    Fast sommar året runt hade ju inte varit fel, fryser oavbrutet ifrån mitten av september fram tills april.
    Man får försöka ägna sig åt något som gör att vintern går fort.

  2. Mmm… Jag håller med. Det är oerhört tråkigt väder vi har. Jag brukar också frysa oavbruter när det blir för kallt, men nu är det ännu tråkigare eftersom jag nu känner att jag vill vistas utomhus mer, ta fler promenader etc. Det är tråkigt när man inte kan göra det utan att frysa. Nä, sommar året om, eller åtminstone inte höst eller vinterväder.

  3. Jag är soom dig. Värme/sommar året om är vad som önskas. Men tyvärr inte. Jag skulle till och emd kunna kompromissa och förlänga vår, sommar och höst bara jag slipper vintern. Jag stannar i Sverige av exakt samma anledning som dig

  4. Hehe, tur att man inte är ensam då. Jag hade också kunnat göra en sån kompromiss. Vintern är det värsta. Det som gör att man inte blir deppig på hösten är att den ändå är rätt vacker att se, men inte i år. Löven föll för fort så nu är det bra blask och tråkigt att vistas utomhus.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.