Twittra, instagramma, fejsbooka eller G-plussa?

Ja, det är frågan. För min del är det väldigt simpelt dock. Inte Facebook. Jag har haft konto där till och från och aldrig gillat servicen. Man tröttnar alldeles för fort på statusuppdateringar som säger ”pannkakor till middag idag igen” istället för mer djupa diskussioner. Twitter då? Ja, det är väl något bättre, men jag stör mig på saker även i den tjänsten. Att bara använda sig av enbart 140 tecken är lite frustrerande. Jag föredrar att skriva hur mycket jag vill, men det är ett bra sätt att sprida nyheter på och det är en relativt trevlig service. Dock föredrar jag Google+, vilket kanske inte är så konstigt.

Är man, som jag, trött på allt för mycket vardagssnack och vill filtra ur lite sånt ur sitt liv, då är Google+ stället att gå till. Jag ska inte prata allt för ingående om det hela, men jag älskar stället och har du frågor om det, så fråga mig gärna.

Dock ska jag vara ärlig och säga att jag i dagarna här har skaffat mig ett konto (igen, ska tilläggas) på Twitter, men även Instragram. Fototjänsten är mer p.g.a. att brorsan talade om för mig att det är där han lägger upp sina bilder från sin Australien-resa så jag skaffade konto där igen på direkten. Hellre Instagram istället för Facebook i alla fall. Alla tjänster är bättre än Facebook. Ursäkta om jag trampar på era tår där, den blåa sidan, som vi kallar den på G+ är ju helig för en del, och klagar man eller säger vad man tycker om den, ja då blir folk arga av nån anledning. Just nu i det här inlägget gör jag mitt bästa för att vara öppensinnad, så jag hoppas att mitt mål har uppfyllts.

Ja, ett Twitterkonto har jag ju också. Vill du följa mig där, så sök efter @amerikssonse. Jag har samma användarnamn även på Instagram.

Med WordPress 3.4. så kom även funktionen att man kan klistra in sina Tweets i sina inlägg. Nedanför kan du se mitt första tweet. Det är på engelska, men det är ju klart att ni kan läsa det, eller hur?

https://twitter.com/amerikssonse/status/259382416580415488

(Om min tweet inte syns, så är det något tillfälligt fel. Det borde fungera senare.)

Om du har Twitter och/eller ett Instagram-konto, tala om det för mig i kommentarerna så lägger jag till er.

2 reaktioner till “Twittra, instagramma, fejsbooka eller G-plussa?”

  1. Det verkar vara något slags "krig" mellan FB-folket och G+folket. Många av de som gillar FB anser att G+folket anser att G+ är heligt och att de blir arga om man kritiserar G+, precis som du skriver att "ni" på G+ anser om FB-folket. Jag tycker det mest bara är roligt att se hur upprörda folk blir över en sida. Jag tänker så här: Gilla G+ hur mycket ni vill, men låt mig gilla FB i lugn och ro. Varför måste man få kritik för att man inte tycker lika liksom? Enligt mig behöver inte andra gilla FB bara för att jag gör det. Men man behöver ju heller inte klaga på mig för att jag gör det. Man behöver heller inte förstå varför vissa väljer FB före G+. Låt det bara vara som det är, det räcker att acceptera och respektera, man behöver inte förstå allas val 🙂

  2. Hehe, du har så rätt. Det är ju så man borde tänka. G+ är dock inte så heligt för mig, jag känner bara att jag vill upplysa folk om alternativ samt att googles produkter eller smart teknik i huvudtaget kan vara bra att nyttja. Jag misslyckas rätt stort dock med att locka folk till att 'förenkla' saker, och jag har mer eller mindre slutat bry mig nu. Det är inte lönt och jag har ingen rätt att tjata eller klaga på dem.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.