"Käka du din flugsvamp, så dricker jag min Pepsi Max ifred…"

Idag är en av ”dem där dagarna”. Ni vet, de dagar då inget funkar och man blir arg för minsta lilla. En dålig dag. Förhoppningen idag är dock att den ska ske utan ett gäng svordomar. Det kan jag gärna undvika om det går, men oftast är det svårt. Rubriken till dagens inlägg är en kompilation av min generella känsla av hur jag mår idag. Jag börjar bli rätt trött på alla de här ”hälsomänniskorna” som är livrädda för e-nummer och tillsatser att jag blir nästan galen. Det finns inget farligt med såna saker – om något kan det rädda livet på oss! Bara för att det är naturligt behöver det inte betyda att det går att äta. Aspartam ger inte cancer och det är inget fel på lightprodukter eller margarin. Det finns faktiskt en väldigt lärorik brittisk dokumentärserie om detta som är otroligt intressant och som borde konvertera om även de mest rädda personer för såna här grejer. Titta på min playlist jag har gjort nedan och utbilda er! Serien heter E-numbers, an edible adventure. Jag antar att den svenska översättningen är bara ”E-nummer”. Den visades på SVT tidigare i år och man har kunnat se den på svtplay med. Dock tror jag inte att den finns kvar där, men lyckligtvis finns de att se på youtube.

https://www.youtube.com/playlist?list=PL356A3BEA4BE1D527

I övrigt idag så gör jag mitt bästa för att plugga på så bra som möjligt. Det går sådär, men som tur var ligger jag långt före i schemat så är jag duktigt idag så innebär det att jag kommer vara lite ledig i nån dryg vecka tills nästa kurs börjar. Då finns det tid att skriva på kandidaten (som jag nämnde i förra inlägget tror jag nog) eller hjälpa min älskling med ett spelprojekt. Eller koda på teman, något som jag älskar att göra.

Vad hittar ni på idag – och framförallt, hur ”rädda” är ni för e-nummer?