Raka tänder på 3 månader? Snart kanske det är dags…

Jag har precis kommit ifrån tandläkaren igen och lagat de två sista hålen som tyvärr är en alldeles för återkommande historia. Dock så är detta det sista som behövs göras på minst ett halvår och äntligen börjar mina tänder se en ljus framtid. Det börjar bli dags att tala om tandställning, en inman aligner, som jag skrivit en hel del om (och som dessutom ger väldigt mycket trafik till min blogg också av nån konstig anledning). Endast tre månader kan det ta i mitt fall att bli av med mitt förjävliga överbett, som jag skämts över i 20 års tid säkert. Det enda problemet som står i vägen är pengar.

Priset för att få fina tänder på riktigt är ca 15 000 kr. Det är egentligen en väldigt rimlig summa, för att få vanlig tandställning kan i vissa fall kosta min 25 000 kr, plus att man måste vänta i flera år i vissa kommuner på att få till sina tänder som vuxen. Går man till en privattandläkare som jag numera gör så får man sin inman aligner på ca två veckor. Det är snabbt!

Då det enbart tar tre månader att få så fina tänder, som jag alltid har drömt om så blir jag lockad över att göra det snarast möjligt. Dock har jag inte några 15k på fickan, och planen är att vänta tills jag fått jobb och kan betala det utan att belåna mig ännu mera. Jag har ett lån sedan mitt tidigare förhållande som jag betalar av fortfarande på grund utav alla dumheter man hittade på under de två åren som hindrar mig från att spara undan en massa pengar, eller ha råd med Grand Danois. Hade jag inte haft lånet, hade jag varit ännu rikare på csn, den saken är klar.

Jaja vi får se hur det löser sig. Till sist ska jag fanimej ha fina tänder, och mitt mål är att det ska ske innan nästa jul åtminstone.

Sen måste jag tala om en annan sak också. När jag kom hem från tandläkaren så fick jag mig världens överraskning. Jag och älsklingen har talat mer och mer om att jag borde ha en till skärm till datorn, särskilt nu eftersom jag ska hjälpa honom med ett spelprojekt. Vi kom överens för nån dag sen att vi ska vänta lite med att köpa en skärm och det sa jag var ok. Det jag inte visste var att han redan beställt en till mig och nu när jag kom hem så fick jag världens chock – jag har en till datorskärm! En 27″ LCD från Philips. Den är gigantisk, men det var precis en sån jag ville ha! I alla fall storleksmässigt. Nu ser jag mer och detta kommer innebära att koda, skriva uppsatser och rapporter etc kommer gå mycket lättare och snabbare. Nedan kan ni se en bild på den:

3 reaktioner till “Raka tänder på 3 månader? Snart kanske det är dags…”

  1. Hittade hit genom google.
    Läste något om Växjö i ett föregående inlägg och tänkte höra om du ska göra denna iman aligner i Växjö och isåfall vart? Har googlat runt så mycket nu och tror jag hellre vill prova detta istället för fast tandställning (är snart 22 år), men vet inte vart man ska vända sig riktigt. Vore snällt om du svarade!

  2. Javisst kan jag hjälpa dig. Jag går hos en privattandläkare som heter tandvårdsteamet. De ligger på skolgatan, vid strykjärnet ungefär. De är jättebra och supertrevliga så kontakta dem så kan du säkert få råd om du kan fixa dina tänder med en inman aligner. Det funkar inte för alla, men kontakta dem. Lycka till och hör gärna av dig med hur det går.

  3. Oj, tack för snabbt svar!
    Då är det dem jag hittade via google också. Ska skicka iväg ett mejl med lite "basic" frågor till dem och höra. Har sett bilder nu på internet på folk som har ungefär samma besvär som jag (ena framtanden ligger över den andra samt lite ihopträngda tänder i underkäken) så jag hoppas det ska gå! Tack!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.