Yes! Obama får fyra år till!

Det var en härlig nyhet att vakna upp till. Jag bor inte i USA, jag är inte en amerikansk medborgare, men i och med att USA är en så pass stor nation (eller land) som influerar resten av oss så mycket, så bryr man sig om vad som händer i det landet. USA är ett trasigt land, med konstiga system och krånglig politik. Obama fick två miljoner färre röster än Mitt Romney, men eftersom det går på antalet stater så vann Obama i alla fall. I detta fallet är jag skitglad över det, men det låter helt ologiskt. Det som är ännu tråkigare med det amerikanska valsystemet är att presidenten har inte särskilt mycket kontroll, vilket han självklart bör ha! Han är ju president! Jaja, förhoppningsvis inser väl det amerikanska folket att Obamas förändringar faktiskt är till det positiva.

Min personliga åsikt om Obama är att han är den bästa presidenten USA har haft sen president Kennedy. Jag är inte särskilt insatt i den amerikanska politiken, men det är så jag känner. Efter att ha sett ett antal dokumentärer på sistone om USA, växer den känslan sig starkare. Obama kan, om han får folket med sig se till att det landet återgår till ett land som fungerar igen. På bilden nedanför kan ni se de saker som Obama hittills har lyckats genomföra under hans första år som president. Tack till min kompis Patrik på G+ som delade bilden för ett tag sen.

Om ni vill se Obamas tal när han blev omvald så kan ni se youtubeklippet nedan:

https://www.youtube.com/watch?v=nv9NwKAjmt0

Vad tror du kommer hända nu, eftersom Obama blev omvald?

6 reaktioner till “Yes! Obama får fyra år till!”

  1. Tycker att det av någon anledning att det sistnämnda är det mest beundransvärda under alla omständigheter är det något som kräver fullkomlig motivation och i samband med allt annat så måste det ju ha varit riktigt riktigt svårt…

  2. Mmm… Obama sitter ändå i en svår sits. Jag hoppas dock att han lyckas övertyga landet om att hans strategier är det bästa för att få USA på fötter igen. Jag är säker på att han kommer klara det.

  3. det coskå, men jag vad menar vad att han har gammaldags idé.. paul ryans uttalande visa att deras ideologi skulle har funkat i 1952 istället för 2012.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.