En blandad kurs att se fram emot?

Kanske det. Det positiva med den tredje delkursen som började igår är att den verkar fruktansvärt simpel och inte särskilt tidskrävande. Det är positivt. Det som är negativt är de få, men långa dagarna då vi kommer ha obligatoriska seminarier + den extremt dyra kurslitteraturen.

De böcker som vi behöver för kursen kostar nästan 2000 kr nya på Bokus.se. Det är fruktansvärt dyrt och det är inte pengar jag kommer spendera på böcker – den saken är klar. De pengarna kan istället gå till räkningarn och julklappar till min familj. Istället ska jag göra något som jag själv anser är skitjobbigt, vilket är att jag kommer få tvinga mig själv att gå till skolans bibliotek och studera där för att kunna slutföra de uppgifter som ska göras i kursen. Det är inget jag ser fram emot. Jag avskyr att plugga på bibliotek. Jag blir så orolig och nervös av att vara så nära andra studenter. Det känns inte som hemma, och jag anser heller inte att jag är någon akademiker bara för att jag pluggar på högskola. Begreppet akademiker är något som inte hör hemma hos mig alls och studentlivet i sig är inget jag uppskattar i huvudtaget.

För att lösa den här kursen så får jag dock genomlida detta. Som tur är finns alla böcker i kursen tillgängliga på biblioteket som referenslitteratur. Det innebär (för de som inte vet) att man får sitta och läsa böckerna på biblioteket men inte låna hem dem.

Jag föredrar alltid att köpa mina böcker helt nya från bokhandlare. Jag ska ändå sälja dem senare när jag är klar med mina studier. Förhoppningsvis kommer jag sälja alla böcker jag har i början på nästa år. Jag börjar ju bli lite trött på studentlivet nu och vill bara börja jobba. Dock är jag jätteglad över att jag valde läsa specialpedagogik. Kursen var roligare än vad jag trodde.

Brukar du köpa dina böcker helt nya, låna dem på bibblan eller köpa begagnad litteratur? Hör av dig i kommentarerna!

2 reaktioner till “En blandad kurs att se fram emot?”

  1. Senaste tiden har jag lånat mest via BTHs biblan – kanon bra service för distansstuderande. Har också fjärrlånad via min lokala biblan. Jag tycker om köpa begagnade böcker speciellt om det är många anteckningar – saves time as someone else has highlighted what is important to read hahahaha… jag brukar fråga det också, om det finns anteckningar, det gillas bättre! 😀

    Ny kurslitteraturer, ska se.. brukar köpa 'basics/intro books' typ grundlläggande psykologi, pedagogik..

  2. Hehe ja så brukar ju de flesta elever göra med böcker. Själv avskyr jag att köpa begagnat, för jag tycker allt kladd etc stör mitt eget arbete. Likadant är det att låna biblioteksböcker. Det kladdas hej vilt i dem med, men jag tycker också att det är stressande att låna böcker. Köper jag dem så är dem mina och då kan jag fokusera lättare på det jag ska göra.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.