Tålamod – en nexus dygd?

Mitt tålamod är lika med noll. Det är ett stort problem, men också något jag börjat inse mer och mer på sistone vilket har hjälpt med att få bukt med det. Gällande längtan av olika saker så kan jag ibland gå galen då jag vet att väntan gäller väldigt länge. Att ha velat ha en Grand Danois sen 1997 är en sak. Att vänta på en LG Nexus 4 är en annan. Eller?

En bra sak har hänt på sistone. Jag och min sambo har varit i behov av att uppgradera våra andriod telefoner den senaste tiden, då våra nuvarande HTC desire Z, börjar bli extremt långsamma och struliga. Det är också den enda vettiga telefonen med fysiskt tangentbord som man kan köpa i Sverige idag, och den främsta anledningen (eller den enda, faktiskt) som gjort att vi inte köpt någon ny mobil på ca två år. Min sambo är den som varit i minst behov av ny telefon, och den senaste tekniken som kommer med android jelly bean (4.2) eller ens Ice Cream Sandwich (4.0) är inte särskilt attraktiv. Det har varit viktigare med ett fysiskt tangentbord och jag kan hålla med om hur viktigt det är att kunna skriva bra. Dock är jag lite mer ha-galen, och jag anser att de nya funktionerna i Jelly Bean är extremt ”bra att ha” och jag har längtat som en dåre efter ICS sen förra året då Samsung Galaxy Nexus släpptes. Dessvärre blev det inget köp då, och jag har överlevt. Snart är dock min tid med fysiska tangentbord över, för nu är en Nexus 4 beställd.

Ja, ok. Jag ska vara ärlig. Det är inte jag som beställt en Nexus 4, utan min sambo. Risken är stor att han inte vill ha sin och att han kommer återgå till sin gamla mobil med fysiskt tangentbord. Ifall det händer, så köper jag hans Nexus 4. Dock hoppas jag att upplevelsen av Jeally Bean och förbättringen av allt möjligt som kommer med den telefonen kommer ändra vår uppfattning om varför man vill ha en mobil med fysiskt tangentbord. Såna telefoner görs inte mer, i alla fall inte här. I USA finns det ett flertal modeller.

För ett par år sen så hade jag och min sambo en varsin iPhone. Det var en 3GS, och det var kul att leka med den i ett par månader, sen var den bara jobbig. Dels för att tangentbordet var skitjobbigt och man stavade fel hela tiden men den var också jobbig för att det var en Apple-produkt. När vi sedan bytte över till Android så kommer vi aldrig att återgå till iPhone igen, oavsett hur bra programvara som görs. Android är alltid bättre – i alla fall i mina ögon. Man har större frihet med android, även om det är extremt irriterande med så kallad ”bloat-ware”, vilket är de där grejerna som vissa tillverkare lägger till i mobilerna som man egentligen inte behöver. Exempel är att facebook är förinstallerat och inte går att avinstallera. Det kan också vara att telefonen har en egen kalender, adressbok etc istället för googles egna system.

Främsta anledningen till varför vi vill ha en Nexus är p.g.a. att det är s.k. ”the pure android experience”. Ingen bloat-ware, inget förinstallerat fejsbook-skit – bara rent google. Eller rent android, egentligen.

Det tråkiga är att väntetiden är extremt lång, och jag undrar hur jag ska överleva. Risken är stor att älsklingen inte får sin Nexus 4 förrän efter årskskiftet, även om det numera står på Halebops sida att leveransen ska ske i mitten av december (ca. vecka 50). Det är för stor efterfrågan på produkten som orsakat förseningen. Helt logiskt, men ändå irriterande. Me wantz that phone!

Vad har du för telefon och hur nöjd är du med den? Hade du velat ha en Nexus 4? Berätta för mig. Jag är såå nyfiken!

6 reaktioner till “Tålamod – en nexus dygd?”

  1. Haha, jag har en Nokia 2760 och är störtnöjd! Jag har en kalender, jag kan sms:a, mms:a och ringa – det enda jag behöver telefon till. Jag vägrar iphone, ipad, iwhatever – jag vägrar telefoner med pekskärmar och annat jäkla jox som "alla andra" kör med. Jag ska ha stenålderstelefoner som bara används till deet som de är tänkta att användas till 🙂 Internet har jag dator till! När min nuvarande lägger av så hoppas jag att liknande mobil går att få tag i, annars vet jag inte vad jag gör!

  2. Hehe, min syster är precis likadan som du. Hon vägrar också använda smartphones. Det är många som tänker likadant. Själv skulle jag aldrig kunna återgå till att använda en vanlig telefon igen. Nu får jag mail, jag kan kolla alla sociala nätverk och jag kan blogga och surfa på nätet m.m. direkt i mobilen, vilket är störtskönt. Det är också en trevlig pryl som håller en sällskap om man får tråkigt. Jag älskar att ha en smartphone – det gör livet så mycket enklare, men självklart förstår jag dem som inte vill ha eller ens behöver det. Förmodligen dröjer det många, många år till innan alla "måste" ha en smartphone. Jag tror nog att såna telefoner kommer sluta tillverkas när alla "gamlingar" som är vana vid såna telefoner och "gammal" teknik inte lever längre. Så snabbt går ju inte tekniken, tyvärr vilket är positivt för de som vill ha en telefon till det som de är gjorda till från början.

  3. Jag har en iPhone 4S. Är rätt så nöjd nu när jag avinstallerat iTunes från datorn.
    Annars funkar den till det den ska. Ringa, smsa och dylikt. Använder den nästan mer till att kolla på internet och fotografera än till att ringa dock.
    Är inte en direkt sådär inne på nya telefoner, för det intresserar mig inte så mycket och det enda jag saknar sådär på den är att som på min sambos HTC kan blockera nummer.
    Fast kanske är lika bra att jag inte kan det på min. Hade nog blockerat dem flesta tillsist för jag avskyr att prata i telefon.

  4. Det e nog många som använder sina smartphones till mer än att ringa och smsa. Jag ringer nästan aldrig på min, utan jag gör allt annat istället. Det är väldigt sällan nån ringer mig också. Jag har alltid gillat att prata i telefon, men inte så mycket numera. I allafall inte med främlingar o myndigheter.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.