Tredje gången gillt, men nu har jag körkort för automat!

Yes! Till sist så lyckades jag. Det krävdes tre asjobbiga teoriprov och många timmars pluggande med regler och annat mög innan jag faktiskt klarade provet. Det var precis på gränsen dock, men jag klarade det. 53 rätt av 65. Inte illa, och jag är överlycklig för att mardrömmen äntligen är över.

Efter det extrema misslyckandet i måndags då jag enbart lyckades få 45 rätt så bröt jag ihop något fruktansvärt, men efter att jag hade lugnat ner mig så bestämde jag mig för att göra ett par saker. Jag vet inte om de grejerna hjälpte mig att klara provet, men det hjälpte nog för att hålla nerverna i schack. Åtminstone lite grann. Det jag bestämde mig för var detta:

  1. Hålla det hemligt om nästa gång jag skulle göra provet. Enbart min sambo, mina föräldrar och min körlärare visste att jag bokat in ett nytt prov efter bara två dagar.
  2. Ändra strategi när jag väl genomförde provet – istället för att tvivla, kör på med min instinkt om vad som är rätt.
  3. Göra allt jag kan för att hålla mig lugn.

Att ha massa vänner bakom en är trevligt, men jag upplevde även att stressen över att klara provet var större då alla visste om det. Därför valde jag att hålla tyst om det, även om jag ville skrika ut till hela världen att jag bokade om ett prov så fort jag bara kunde. Jag tror också att det kan vara rätt jobbigt för mina vänner att se den här berg och dalbanan, och jag ville inte vara för tjatig eller vad man ska säga. Jag ville bara hålla det neutralt, och på något sätt hjälpte det. Kanske.

Då jag satt och pluggade inför provet har Spotify gått på högvarv med ett antal otroligt bra och stimulerande låtar för mina öron. Det bidrog till att jag kunde fokusera på studierna, ocb basen samt volymen var hög. Den bästa låten är nog denna:

Strategin fungerade någorlunda. Jag har inte sovit på två nätter och det har varit riktigt frustrerande, men jag lyckades hålla mig lugn och sansad och när känslorna bubblade upp i nervositet så försökte jag bara ignorera det. När jag satt och gjorde provet så dök många frågor från första provet upp, och jag minns inte ifall jag valde samma svar denna gången. Jag körde i alla fall på och jag höll hårt i vad jag lovat mig själv. Mot slutet började jag bli tveksam och kände att det kanske inte går ändå, men det var så otroligt många frågor jag var skitsäker på, att jag genomförde provet med ungefär 30 minuter kvar.

När jag hamnade på fråga 70 så gick jag igenom de två frågor som jag markerat och bestämde mig för att jag valt rätt. Sen flyttade jag musen mot rättningen och tryckte. Sen flyttade jag musen ytterligare en gång till OK knappen och sen blundade jag. Sen tryckte jag. Efter ca 2-3 sekunder öppnade jag ögon och då såg jag det – GODKÄND!

Jag skrek ”YES!” och satte armbågarna mot magen. Jag grät av lycka, och handledaren/bevakaren klappade mig på axeln. Sen gick jag snabbt igenom de frågor som jag hade fått fel på, men jag tittade bara igenom ett fåtal. Sen gick jag och hämtade mitt ID-kort och lappen med resultatet. Sen gick jag därifrån och ringde till de närmsta.

Nu är det som en sten har lyft sig från mitt hjärta, men magen vill inte riktigt förstå ännu att jag lyckades. Det tog lite tid innan jag somnade igår kväll, men till sist gick det och jag sov mer eller mindre ostört hela natten.

Nu har jag körkort. Det är otroligt. Ibland är jag lite sådär vidskeplig men inte ofta. Det jag oftast brukar föreställa mig händer aldrig, och därför kan jag ibland tro att om jag tänker på något för mycket så kommer det aldrig att hända. Därför gjorde jag allt för att undvika att se mig själv som godkänd, och jag vet inte om det till sist gjorde att jag faktiskt blev det. Innan provet så förberedde jag mig på lite sådär vidskepliga sätt, fast tvärtom. Jag tog på mig en tröja som inte skulle anses vara en ”lyckotröja”, jag hoppades på att jag skulle få välja eller få sitta på nr 4 (som f.ö. är mitt lyckotal/favoritsiffra) och något mer som jag inte minns för tillfället. Jag tror iofs inte att något av detta avgjorde att jag klarade provet, men jag fick sitta på den platsen jag hade önskat. Resten har ju bara med min kunskap att göra.

Nu är jag bara glad över att mardrömmen är över och nu kan jag återgå till att fokusera på skolan. Tre hela dagar har jag förlorat, men förhoppningsvis så hinner jag lämna in grejerna i tid. Idag fick jag CSN också, och snart tänker jag beställa en ny telefon – en Nexus 4. Jag antar att detta betyder att det borde vända nu…?

8 reaktioner till “Tredje gången gillt, men nu har jag körkort för automat!”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.