Energilös pga fibromyalgin? Ja, mycket möjligt…

Min hjärna har förvandlats till mos. Typ. Det känns så i alla fall. Det här är tredje dagen denna veckan som jag är helt komplett energilös. I måndags var det dock värre, då kunde jag knappt göra något, och i tisdags stod mitt urusla humör i vägen. Igår däremot var jag riktigt duktig och skrev nästan 2 fulla sidor på min senaste skoluppgift och idag är vi återigen samlade i ”orkar-ingenting-alls-idag” mode.

Jag vet inte varför jag hamnar i såna här situationer ibland. Det har väl med fibromyalgin att göra. Jag har haft mycket värk på sistone, särskilt i smalbenen och den värken blir alltid värre när jag sitter vid datorn. Tror det har något med den nya stolen jag köpte i somras. Det är en ergonomisk stol, men hur jag än ställer in den så blir det inte bra. Jag har fått ännu mer ont i nacken på sistone, och jag misstänker att min huggande huvudvärk har orsakats av att jag sitter i den här stolen. Värken i smalbenen vet jag dock inte vart den kommer ifrån, men det är ju så med fibromyalgi – värken flyttar på sig. Ena timmen kan den sitta i benen, och helt plötsligt i fötterna.

När man har fibromyalgi och man har värk så är värken annorlunda jämföres med träningsvärk. Den här känslan är komplett energitömmande. Den lilla motivation man har kvar att göra något brukar oftast försvinna, och man kan inte fokusera, tänka eller göra något konstruktivt. I mitt fall brukar det lösas med att jag kopplar av framför teven, så jag slipper tänka för mig själv och kan fokusera på något mindre energikrävande. Att spela spel, vilket hade gjort älsklingen glad, hade inte hjälpt mig alls. Jag måste sitta stilla och titta på något intressant, och det är viktigt att jag sitter mjukt. Att ha en värmande katt i knät är också trevligt, men det är bara en bonus.

Det är dock oroande att jag ibland får såna här perioder. Det jag syftar på är den dagen jag faktiskt kommer bli anställd nånstans. Jag vet inte om jag kommer klara av att jobba heltid, särskilt inte om jag inte klarar av att sitta i en ergonomisk stol och framför datorn ens. Då är det illa. Tidigare har kraven varit just det som jag gör annars, sitta stilla framför datorn och ”pilla” med nått. Numera verkar det inte vara så. Nu mår jag bäst i soffan framför teven av nån skum anledning. Det är trist att min laptop är så seg och så liten. Det hade ju förenklat mycket om jag hade kunnat koppla in datorn i teven, men det är lite för jobbigt.

Jaja, nu har jag fått skriva av mig lite i alla fall. Förhoppningsvis kommer jag ut ur den här situationen och kan återigen fokusera på skolan såsom det är tänkt. Fram tills dess tänker jag göra vad jag kan, så får vi se vad som händer sen.