En värld utan pengar – hur hade det fungerat?

På sistone, eftersom mitt schema varit så otroligt lugnt och nästan för segt, så har jag haft extremt mycket tid över till att göra annat än bara studera och skriva färdigt min kandidatuppsats. Mycket av min tid numera spenderas faktiskt på YouTube, och så har det varit i stort sett hela våren. Jag har lärt mig otroligt mycket om saker jag knappt visste existerade, och roligt har jag haft det, även om det ibland har gått lite väl överstyr.

Jag har tittat en hel del på dokumentärer om hälsa, mest om raw food och länken mellan det och hur det kan bota diverse sjukdomar, såsom cancer och diabetes. Jag har även tittat en hel del på videoklipp om juicing, eftersom jag sökt inspiration för att förbättra min egen hälsa, och där jag också skaffat mig en egen juicemaskin. Med allt tittande och nyfikenhet kring raw food, så har mitt nyfikna sinne spridit sig och letat sig utåt.

Det har pågått en hel del diskussioner på Google+ om hur vi kan förbättra världen, och det har talats om landskatt, slopad inkomstskatt, medborgarlön/basinkomst med mera. Detta har gjort att jag blivit intresserad av andra koncept för att få världen till att bli en bättre plats än vad den är idag.

Det är helt klart och tydligt att något är fel i världen idag. Det krigas till höger och vänster, arbetslösheten är skyhög, finanskrisen, bostadsbubbla på g, för mycket utgifter, fattigdom och fetma epidemier. Hur kan vi göra bot med de här grejerna, och hur kan alla människor leva harmoniskt med varandra, istället för att hålla på som vi gör idag?

Lösningen kanske är att vi inte ska ha några pengar i vår värld, men hur hade det sett ut? I mitt senaste videobloggsinlägg så pratade jag lite om det, på min engelska kanal och jag tänker fortsätta en serie med inlägg om hur vi kan lösa allting. Videoklippet finns längre ner. Titta gärna på det så blir jag glad.

Varför pratar jag då om det här? Jo, för att det finns ett begrepp och ett antal projekt som förutspår att om samhället fortsätter som det gör, kommer allt att kollapsa, och därför borde ett bättre alternativ införas. Det alternativet är på engelska kallat; Resource based economy. Alltså en naturresursfördelad ekonomi, där människor delar på naturresurserna vi har, utan några förpliktelser att arbeta för att exempelvis få mat på bordet. I ett sådant samhälle hade alla människor varit 100% fria att göra vad de vill med sina liv och alla hade haft tillräckligt med mat, kläder etc för att kunna leva ett mycket gott liv.

Vill du veta mer om det här? Läs då på om ”The Venus Project”. Det finns även intressanta grejer att hitta på nätet och på YouTube. Jag lovar att du hittar något att fundera på av att läsa på om det här. Det är jätteintressant, men jag ska erkänna att jag är tveksam till konceptet, men det kan jag prata mer om senare.

Nu ska jag diska, och sen blir det tacos till middag!