Jag antar att jag har sommarlov nu…?

Eller ja, inte ännu, men nästan i alla fall. Det blir äntligen opponering på min sketna uppsats, men jag är oerhört glad över att det snart är gjort. Jag har väntat alldeles för länge, och in i det sista så gjorde jag en liten rolig grej som jag hoppas får vara kvar i uppsatsen även efter opponeringen. Det jag gjorde var att lägga till ett stycke text i förordet som förklarar hur jag känner angående forskningen jag har gjort och klargjort skillnaden på begreppen som finns i studien. Det är faktiskt skillnad på bemötande och samspelsprocess. Kan man tänka sig va?

Det visar sig efter att jag kollade upp definitionen på begreppen så upptäckte jag mycket klart att jag har faktiskt bara studerat det ena begreppet – bemötande. Inte samspel. Så! Då var det överstökat. Det ska bli spännande o se vad folket säger på opponeringen.

Igår var jag på arbetsförmedlingen och träffade min handläggare på rehabiliteringen. Det mötet gick faktiskt väldigt bra, och det verkar som om jag kommer vara väldigt ledig i sommar, vilket är skönt, även om det också innebär en akutbrist på pengar, men det ordnar sig. Jag har levt fattigt tidigare, och efter att ha pratat med min sambo om min oro om pengar, så känns det faktiskt bättre. Vi får bara leva lite snålare, och det borde inte vara så svårt. Vi kan faktiskt överleva på enbart hans lön, men då blir det inte mycket att unna sig, men mat på bordet finns det, och alla räkningar kan betalas. Det är huvudsaken.

Det jag har o göra i sommar är att få ett läkarintyg som bekräftar min arbetsförmåga gällande fibromyalgin och leta upp 5 praktikplatser, kontakta 3 av dem och hoppas på att man får en praktikplats innan sommaren är över. Jag ska också ändra mitt CV, och uppdatera min info på diverse jobbsajter som jag är registrerad på.

Livet börjar förhoppningsvis rulla lite mer åt rätt håll nu, bara att det är lite mera fattigt. Förhoppningen är ju att detta kompenseras och att inom ett par månader så har jag minst ut samma lön som jag fått av csn, men förhoppningsvis mer än så. Visar det sig att jag får som jag vill och får utveckla en affärsidé genom egenanställning så lär min inkomst fyrdubblas innan året är slut. Man vet aldrig, men det går nog att hoppas på i alla fall.

Bara jag slipper vara sjukpensionär under resten av mitt liv och får tillräckligt med pengar så jag slipper oroa mig så är jag faktiskt väldigt nöjd.

Vad ska du hitta på i sommar?