Uppdatering, vecka 25-26

Sommarlovet är här, men det verkar som om att jag inte blir så ledig som man hoppats på. Att vara arbetssökande är tydligen ett heltidsjobb i sig, men det vet jag inte om jag kan hålla med om. Det ska inte ta 8 timmar om dagen, 5 dagar i veckan att skicka iväg ansökningar och uppdatera sitt CV. Jag har dock sökt ett par jobb, och jag filar på mitt CV så ofta som behövs.

Idag ska jag på ett möte om socialt företagande på arbetsförmedlingen. Förhoppningsvis så innebär det hela en sysselsättning som leder till ett jobb med så kallade arbetslivsorienterade kooperativ, något som jag gärna hade velat arbeta med, efter att jag funnit intressanta begrepp nu under våren. Jag hade på ett vis gärna velat starta mitt egna sociala företag, men jag vet inte om jag har en tillräckligt bra idé för det. Helst hade jag velat vara egenanställd, och samarbeta med både arbetsförmedlingen och olika sociala företag och erbjuda mina tjänster och min kompetens som jag erhållit under min utbildning.

Men utbildningen då? Och kandidaten? Hur fan gick det på opponeringen? Jo, det gick faktiskt bra, men det är lite blandat nu i efterhand. Jag får inte examen förrän i höst, så mina planer blir återigen försenade och jag måste sitta i sommar och fortsätta pillra på min kandidatuppsats. Den där mojängen som aldrig blir färdig, eller nått. Fast det känns inte så illa ändå. Examinatorn hade hur mycket kritik som helst, och det är lika bra att börja på ny kula. Dock så kan jag klippa o klistra en hel del, för ändrar jag en grej så sparar jag in det på annat sätt. Om jag orkar kan jag säkert fixa allt småskit med den på några veckor, utan att stressa ihjäl mig.

Under midsommarhelgen var jag och Henrik i Stockholm o firade det med mina föräldrar. Vi var på Skansen, och det var jätteroligt, även om jag fortfarande är dödstrött efter att promenera en hel dag bland 25000 människor. Det var längesen jag var på Skansen, så det var kul att se alla djuren igen och så.

Mäster Mikaels Gata på Söders Höjder

Innan vi åkte hem från 08-land så gick vi en tur på Söder, och särskilt på Söders Höjder. Det var jättekul att se de gamla husen. Jag är ju själv uppväxt med gammal svensk kultur, och Söderkåkar är en av mina absolut bästa barndomsminnen. Jag och mina syskon brukade titta på Söderkåkar hela tiden när vi var och hälsade på min farmor och farfar, så när jag kom hem ifrån resan och spenderade måndagskvällen ensam framför tv:n så var jag tvungen att se det igen. Det var några år sen sist, och DVD:n köpte jag för längesen, bara för att ha hemma när jag känner suget av att se ”gamla hederliga Sverige”. Dock har jag inte hittat någon information alls om vart Söderkåkar spelades in på 70-talet. Jag vet att det är på Söders Höjder, det säger sig självt, men jag har inte hittat den rätta gatan där själva husen låg. Har rest runt som en tok på Google maps i Street View, utan att hitta något. I värsta fall är just de husen rivna, men vad jag vet så är just området där jag och mina föräldrar gick och promenerade i helgen ett skyddat område, och vissa delar av Söderkåkar kände jag igen, så det borde ha legat i närheten.

Om någon vet exakt vilken gata det spelades in på – hör av er! (Det krävs dock ett G+ konto för att kommentera).