En slapparhelg med familjen – går det?

Ja, tydligen. För första gången någonsin sen jag flyttade hemifrån så har jag ”slappat” med min familj. Det är väldigt ovanligt att vi aldrig gör något speciellt, så denna helgen kommer man minnas av den aspekten. Detta var också första gången på riktigt många år som min syster kom och hälsade på mig. Det har hon inte gjort sen jag bodde i Malmö, vilket är typ 7 år nu eller nått sånt. Jag flyttade därifrån under sommaren 2007.

Lilla ”åbäket” aka päronens camper

Min familj gillar att campa, och själv är jag inget fan av det. Jag är alldeles för lättutråkad för att bara vara på en camping hela tiden, och jag tycker inte om att trängas i små utrymmen, så nått sånt blir det inte för mig. Det roliga är att min familj, eller ja – mina föräldrar har varken husbil eller husvagn. De har en så kallad ”camper”, vilket är lite roligare. Vanligtvis är det största bilen på campingen, och folk vänder sig tills de nästan vrider nacken av sig när de ser det lilla ”åbäket”. Kul är det. Pappa säljer campers också. Är du intresserad, kan du hitta det på camperways.se.

I alla fall, i Lördags så kom dem, och min syster + hennes pojkvän sov över hos oss. Det var kul att någon äntligen nyttjade vårt gästrum. Det står alltid tomt annars, eftersom vi typ aldrig får några gäster som stannar o hälsar på ett tag. Syrran och hennes kille körde i deras egna bil, så de kom lite senare, så jag och älsklingen gick lite på stan med mina päron först, och åt langos på en indisk restaurang här i stan. Det var supergott! Varje kväll åkte vi till campingen och grillade, och pratade en massa. Det är alltid trevligt.

På söndagen var det däremot väldigt tråkigt, i alla fall för min och Henriks del. Vi spenderade hela dagen på campingen, eftersom det var så varmt, så familjen kunde sola och bada. Jag och älsklingen satt i skuggan och var totalt uttråkade hela dagen, och sen så visade det sig också att jag brände mig rejält på både lår och axlar – trots att jag suttit i skuggan! Dock hade jag ingen solskyddsfaktor, och det var djävulskt korkat av mig, men jag har alltid varit urusel på att smörja in mig, och jag får alltid ta konsekvenserna av att vara likblek eller illröd på sommaren.

Före

Efter

På kvällen fick vi dock möjligheten att ta det lite lugnt, och vi satt och tittade på Spirited Away, för att visa min syster Japans version av Disneyfilmer, så det var kul. Hon gillade filmen också. Igår var vi dock hemma hos oss för det mesta, men vi tog en långsam promenad runt trummen, så de fick se Teleborgs slott. I det stora hela är både min syster o hennes kille störtförälskade i Växjö, så det var väldigt kul o höra. Efteråt gick vi på Willys och köpte ingredienser till en jättegod sallad som vi senare åt till lunch.

Idag åkte de hem, men innan dess så passade vi på att gå på Smålands museum, och efter det så käkade vi på den japanska restaurangen som ligger i samma byggnad.
Nu är jag bara glad att livet återgår till det normala – d.v.s. TV-tittande och sitta vid datorn och göra det man tycker är roligt.
Hur har din semester varit? Eller helg, kanske är bättre o fråga… Skriv en kommentar!