Det var 4 år sen jag var i malmö sist…

…Och i Torsdags åkte jag dit igen. Jag och älsklingen bestämde oss lite snabbt i förra veckan att vi skulle åka på en liten mini-semester, bo på hotell, gå på bio, shoppa o massa annat, och det var precis vad vi gjorde. Det var kul att besöka Malmö igen, se citytunneln och träffa lite kompisar också. Vi träffade en numera gemensam vän som heter +Andreas Nilsson så fort vi kom dit. Eftersom jag älskar sushi, så gick vi på en japansk restaurang på Lilla torg. Det var jättegott, men bitarna var pyttesmå, så det var tur att jag tog 11 bitar. Egentligen hade jag behövt närmare 15 bitar för att bli mätt, men gott var det, så jag rekommenderar stället varmt. Henrik åt yakisoba, och det var helt ok.

Incheckning på Radisson Blue

Sen checkade vi in på hotellet. Vi bodde på Radisson Blue som ligger precis bredvid Caroli City. Lobbyn var skitsnygg, men rummet var inte lika vackert. Dessutom luktade det lite unket, men badrummet var stort och bra. Hela rummet var på 43 kvadratmeter, så det var gigantiskt. Tyvärr så fanns det nästan inga bra tv kanaler alls. I stort sett bara nyhetsprogram, så det var lite tråkigt. Jag ser ju aldrig på marksänd TV numera, om jag inte är bortrest, men när man väl är tvungen är det viktigt att det finns nått att titta på.

Instagrambild jag tog på hotellrummet

Vi gick också på bio. Vi upptäckte att på Entré i Malmö så kunde man se filmer utan jobbig 3D, så vi såg både Wolverine och Pacific Rim. Bägge filmerna var jättebra, men Wolverine var snäppet bättre. Mycket japanskt tema i bägge filmer, så det var lite roligt.

Det blev inte särskilt mycket shopping dock, men vi hade inget speciellt vi var ute efter heller. Vi handlade mest lite småskit att äta på rummet, och första dagen gick vi på ett ekologiskt bageri, och det var intressant. Det var heller inte särskilt dyrt, så det var positivt. På fredagen gick vi också en sväng till Möllevångstorget och kollade in de asiatiska butikerna där. Vi hade velat köpa lite mer japanska grejer, men det fanns det nästan inte alls något av, så det var oerhört tråkigt. Det fanns tidigare en butik på Lilla torg som sålde enbart japanska livsmedel och annat, men den är numera stängd och de har bara en webbutik istället. Tentoya.se heter den i alla fall.

Ja, det var väl det viktigaste i alla fall om vår lilla resa. Nån vacker dag när man väl lämnar Växjö, så kanske man hamnar närmare Malmö igen, men att aktivt vilja flytta dit igen är inte av intresse i dagsläget. Jämfört med Växjö, så är Malmö bara positivt genom att det finns ett större utbud av allt. Sen är Växjö otroligt grönt! Det är inget man tänkt på tidigare, men när man åker till en storstad som Malmö – då förstår man hur grönt Växjö faktiskt är…