Min älskade lillebror är hemma i Sverige igen!

Ja, nu är det ingen hemlighet längre. Min lillebror är hemma igen. För de få som faktiskt bryr sig, så kan jag tala om att min lillebror har varit ute på en extremt lång resa ”down under”. Först åkte han till Australien, och tanken var att han skulle vara borta i typ ett år, och komma hem lagom till jul 2012. Så blev det inte. Han stannade borta lite längre, och efter att han varit i Australien så åkte han till Nya Zealand där han både jobbat och startat något av en liten modellkarriär. Han är skitsnygg, min bror ska ni tänka er. Och inte ett dugg lik mig heller. I alla fall inte längre.

Sista kortet jag tog på min bror
innan han åkte iväg. Julen 2011

I onsdags skrev jag ett sånt där vagt statusmeddelande på Facebook om att jag hade fjärilar i magen. Då berodde det hela på att jag var nervös ifall planet skulle landa ordentligt och så. Det hade ju varit mer än förjävligt om brorsan kommer hem för att överraska familjen – o så är han med i en olycka istället, men allt hade gått bra.

På kvällen så var den stora frågan vem han skulle överraska härnäst. Min syrra och hennes pojkvän skulle köra hem från Norrland, och de skulle sedan vara husvakt tills att mina föräldrar skulle komma hem från semestern. Frågan var ifall de skulle åka till huset direkt, eller hem till sig. Det visade sig att de åkte hem till sig, så efter ett lite ”vardagligt” samtal till min syrra, hade jag luskat fram att de var trötta och skulle bara sega framför teven resten av kvällen. Då talade jag om det för min bror via FB chatten, och sedan åkte han hem till dem för att överraska dem – och det gjorde han, riktigt ordentligt.

Min brors vistelse hölls hemligt fram tills igår, men när mina föräldrar kom hem så fick dem sig en ännu större chock. Min bror hade gömt sig i en låda där alla kuddar till mina föräldrars utemöbler ligger. Efter att de kommit hem och satt sig ner i utemöbeln, totalt dödströtta efter en lång körning så hoppade brorsan fram ur lådan – och överraskningen var mer än total! Vi var lite oroliga över att päronen skulle få en hjärtattack, men allt gick bra och igår så hade det varit något av en fest hemma hos föräldrarna för att fira att min brorsa äntligen var hemma i Sverige igen.

Nu är frågan vad som händer härnäst. Han har kommit in på högskolan i Halmstad, vilket är väldigt nära Växjö. Går han utbildningen, så kommer jag få möjlighet att träffa min bror mycket oftare än vad jag gjort tidigare, eftersom jag bott så långt ifrån familjen nu i över 12 års tid. Vi får se vad som händer, men spännande ska det bli.

Det är skönt att han är hemma igen, min älskade, underbara och världens bästa lillebror!