Spännande G+ nyheter för bloggare!

Varje dag, särskilt tisdagar runt klockan tre på eftermiddagen så brukar jag sitta spänt och vänta på en särskild hashtag, kallad för #googleplusupdate. Det innebär att mitt favoritnätverk, Google+ har fått en spännande uppdatering, vilket vi får väldigt ofta. Denna gången (även om det inte skedde på en tisdag), så hände massa spännande saker just för bloggare, och det är ju underbart eftersom jag själv älskar att blogga.

Nyheterna som kom var att man numera kan bädda in inlägg ifrån Google+ på sin hemsida eller blogg. Twitter har haft en sådan tjänst jättelänge, och Facebook har också börjat med det. Som tur var är inte G+ långt efter, så nedanför kan ni se hur det ser ut. Självklart behövs ett G+ konto för att kommentera, och inlägget som jag bäddat in nedanför är inte mitt eget, utan om nyheten ifrån Blogger själva om en annan nyhet.

Den andra nyheten var att man numera kan skicka nyskrivna blogginlägg direkt till Google+, vilket kan vara händigt ibland att ha. Den tredje nyheten gällde författarskap, vilket innebär att man kan logga in på exempelvis wordpress.com med ”Google+ sign in” funktion, vilket är hur bra som helst för WP användare. Google ska även börja samarbeta med WordPress gällande detta, så förhoppningsvis innebär det att de som har så kallat ”self hosted WP” kan signa in med G+ och därmed skicka nyskrivna inlägg lite lättare till Google+. Det är en funktion jag själv saknade extremt när jag senast höll på med WP, och det var därför jag valde att återgå till Blogger igen för att enkelt skicka mina nyskrivna inlägg till G+ utan krångel.

Ja, det var väl det för denna gången. Snart ska jag iväg till ”jobbet” igen. Jag hoppas verkligen det blir något bra av den här utbildningen… Jag har bra idéer, men om det lämpar sig ekonomiskt är frågan, och det andra dilemmat är om jag verkligen kan starta ett socialt företag. Det återstår att se.