Mera G+ godis till YouTube och lite hårsnack..

Det har gått ett litet tag sen jag bloggade sist, fast kanske inte så länge ändå. Det känns som om det var allt för längesen, men det stämmer inte. Jaja, nu rabblar jag bara på, men det brukar jag ju göra.

I alla fall… Igår kväll fick jag reda på att Google+ kommentarssystem äntligen ska komma till YouTube också, vilket är skitbra! Jag hoppas att det kommer leda till fler kommentarer, för jag får fan nästan aldrig nån respons på det jag gör på nätet.

Till en början så kommer det bara till diskussionsfliken på kanalen, men innan året är slut så ska det ha kommit till alla kanaler också, och individuella videoklipp, så det ser jag fram emot!

I övrigt så pågår det väl inte så himla mycket egentligen. Jag är på utbildningen om socialt företagande större delen av dagarna, vilket gör att jag nästan aldrig är hemma längre, och det är både jobbig, roligt men ovant. Jag blir otroligt trött och seg av att vänja mig vid att vara på en annan plats hela dagarna, och att träffa folk, lära sig nya saker om företagande och prata mycket är också väldigt ovanligt för mig. Jag har ju typ vant mig vid att sitta hemma, ensam framför datorn och pula på i min egen takt o göra typ ingenting, men nu har jag alltså något att göra varje dag. Det är lite konstigt, men det går. Jag har väldigt roligt i alla fall, och det är ett oerhört trevligt gäng jag har börjat lära känna.

Slitet i topparna

Annars så handlar väldigt mycket om mitt hår för tillfället. Det är så risigt och slitet, så idag (om jag får möjlighet) så ska jag gå o klippa mig. Har inte klippt mig sen i mars, och sen dess har det växt nått så otroligt, men slitet och jävligt är det, så nu har jag tröttnat på det. Jag kommer klippa av det så jag får en jämn och fin page, beroende på vad frisören säger om mina längder.

För närvarande så har typ tusen olika längder i nacken, vilket bidragit till att det blivit så slitet i topparna. Vanligtvis så blir mitt hår inte slitet, utan det har alltid varit starkt, vackert och glänsande.

På sistone så verkar det dock ha hänt håret något, och jag har blivit riktigt grå på sidorna, vilket syns när jag har det uppsatt i tofs, vilket jag alltid har när det är tillräckligt långt. Sen jag köpte ett nytt schampo och balsam för några månader sen, Tresemme Keratine Pro, så har mitt hår inte varit lika fint. Det var dock det i början, men under de senaste 1-2 månaderna så har det blivit fullkomligt livlöst, slitet och jättefett.

Det har fått mig att börja fundera på hur man ska få ordning på håret igen, och i förra veckan så testade jag faktiskt att tvätta håret utan schampo, vilket jag videobloggade om. Dock funkade det bara två gånger, men det kan också bero på att jag använt fel saker att tvätta med när jag gjorde ”no poo” metoden. Vanligtvis brukar det vara bikarbonat och äppelcidervinäger man använder, men jag tog vad jag hade hemma, vilket var bakpulver och vitvinsvinäger.

Första gången jag testade (samma dag som videobloggen) så blev resultatet bra, men jag kändes varm i hårbotten i flera dagar, och det typ kittlades även i hårbotten. Dock blev håret lite mörkare, plattare (vilket jag tycker om) och glansigt som fan! Då valde jag att skölja ur vitvinsvinägern. Den andra gången valde jag att behålla det kvar i håret, och håret blev ännu glansigare efter det. Däremot så hände något annat som var riktigt otrevligt.

Det började svida i hårbotten, och nästan klia. Jag var tvungen att tvätta håret igen, för jag hade mitt gamla schampo kvar sen tidigare, och efter någon dag så försvann de känslorna i min hårbotten. Nu går jag i valet och kvalet hur jag ska göra härnäst, ifall jag ska införskaffa bikarbonat och ÄCV. Om jag gör det (för resultatet blev ju ändå bra, även om det var ovant att tvätta det utan allt lödder), så ska jag samtidigt införskaffa två blomsprutor att fördela det med, så jag slipper slösa och inte få det i ögonen.

Så här såg mitt hår ut av Tresemme Naturals

Oavsett vilket så måste jag ha ett bättre schampo, men jag har ingen aning om vad jag ska välja i så fall. Jag kommer förmodligen återgå till Tresemme Naturals, för det mådde håret bra av när jag bodde i furuby, men det blev inte särskilt glansigt av det, men det växte fort och mådde bra.

Ja, nog mer hårsnack nu, eller vad säger ni?