2013 – året då jag kom ett steg närmare målet

Fast till en början så kan jag ju säga att jag avslutar året med en förkylning, men det är ju inte särskilt intressant. 2013 var ett bra år, på många olika sätt. Jag skaffade äntligen körkort, men jag har knappt kört alls sen jag lyckades få det i början av februari. I snitt blev det en körning var tredje månad eller så. Jag har typ bara kört bil när jag hälsat på i Stockholm, förutom i somras då jag och Henrik hyrde bil för att jag skulle få köra lite.

Det har fortfarande inte hänt något på GD fronten, jag har heller inte haft råd o fixa mina tänder, och jag har heller inte tagit min kanditatexamen i pedagogik. Däremot har jag verkligen kommit närmare alla mina mål, genom att jag påbörjade utbildningen i socialt företagande i slutet av sommaren, och nu efter årskskiftet ska man lägga allt krut på att få igång en verksamhet på bästa möjliga sätt.

Min plan just nu är att ordna så att alla ska få en lön så fort som möjligt. För att det ska funka, måste verksamheten hitta fler kunder, och där finns det många vägar att gå. Jag tänker i alla fall göra allt i min makt för att se till att verksamheten blir lönsam snarast möjligt. Senast till 1 juni eller så, hoppas jag på att alla som arbetar i verksamheten minst har en lönebidragslön i alla fall, men när vi väl kan sätta löner ska jag inte tjäna en enda krona under 25k i månaden, om jag jobbar heltid. Så enkelt är det. Jag tänker inte acceptera låga löner när jag varit skitfattig större delen av mitt liv. Nån gång får det fanimej vara nog!

Skulle man spekulera och utgå ifrån att jag får precis som jag vill så ser det ut ungefär så här:

  1. Verksamheten får fler kunder, när alla gått städutbildning och vi tjänar in tillräckligt för att åtminstone täcka lönekostnader.
  2. Alla får fullt lönebidrag och har en heltidslön på 25k i månaden ifall de arbetar heltid.
  3. Jag får möjlighet att spara undan typ 10k i månaden o får därmed chans att skaffa GD redan i år (beroende på när kullen föds – om det ens blir en kull i år från min tänkta uppfödare). 
  4. Om det inte blir GD i år, men jag ändå får möjllighet att spara undan massa pengar, läggs det istället på tandställning (inman aligner, som jag skrivit om tidigare) och eventuellt på en resa till Japan och andra prylar.
  5. Sen finns det också en förhoppning om tjänstebil, eller bil på annat sätt men det är en annan historia.
Jag har räknat på det och det är fullt möjligt att jag kan spara undan 10k i månaden. Det innebär att jag kan spara ihop till GD på ca 3 månader. Min plan för GD är ju egentligen helt rak. Hunden kostar 15k. Jag vill lägga typ 5k på en bra kamera, en canon DSLR så jag kan filma o ta fina foton. Då ska jag äntligen ha en ordentlig hobby också, något som jag inte riktigt har idag. Ytterligare 5k ska läggas på prylar som behövs, såsom säng, sele och koppel, matskålar etc. Ett par tusen av dem ska vara till mat. Jag planerar att barfa min GD, då jag har läst om det och eftersom det ger så bra resultat, så ska jag göra det. Min GD ska ha det absolut bästa, så enkelt är det! Resterande 5k av det som är kvar ska sparas som en buffert, ifall man behöver nått extra senare.
Ja, som vanligt så handlar mitt liv om de enkla sakerna. En GD har jag gått o längtat efter tilräckligt länge nu, men så är det. Tills jag har fått det jag mest av allt önskar mig, så tänker jag fortsätta satsa allt på att få mina drömmar att bli sanna.
Jag och Henrik har nu varit ihop i 5 år, och det har varit de bästa 5 år av mitt liv. Jag hoppas bara på att vi får spendera resten av våra liv tillsammans. Nått annat vore astråkigt. Jag älskar han så mycket!
GOTT NYTT ÅR, MINA KÄRA LÄSARE!!!