Mitt nya mål: Jag ska bli snygg!

Det här är ett udda inlägg, särskilt eftersom det handlar om skönhet. Något som jag upplever att jag egentligen aldrig har haft. I alla fall inte ”på riktigt”, men jag är glad att personer, och speciellt Henrik, tycker att jag ser bra ut ändå, trots att jag har rätt mycket skönhetsfel. Om man nu får lov att uttrycka sig på det sättet. Hela idén med det här inlägget är inte att klanka ner på hur jag ser ut, utan argumentera varför jag måste förbättra min hälsa och därmed få en annan slags skönhet.

Jag blöder näsblod som vanligt.
Sitter i väntrummet hos tandläkaren
för att laga 3 hål.

Bilden till vänster kan på ett simpelt sätt beskriva hur jag mår idag och hur jag ser ut. Jag blöder ofta näsblod, ibland så ofta som 1 gång i veckan, eller till o med mer än så kan ske. I snitt blöder jag i alla fall 2-3 gånger i månaden – året om, men extra ofta om vintern. Jag har alltid hål i mina tänder, och det senaste året har jag spenderat närmare 10k på att laga hål, med en plånbok som inte har särskilt mycket pengar. För ca 5 år sen gick jag upp ca 15 kg i vikt, som jag fortfarande inte gått ner. I dagsläget är även mitt bukfettsomfång, eller vad man ska kalla det för, över den farliga gränsen på 88 cm för kvinnor, så går jag inte ner ett X antal centimetrar och kilon snart, så är jag i hög riskzon för att utveckla diabetes och hjärt/kärlsjukdomar. Fibromyalgin är som vanligt, men den har varit bättre under hösten. Förmodligen berodde det på att jag var ute bland folk nästan hela dagarna, och jag var mer aktiv. På sistone, nu när jag inte har särskilt mycket att göra i projektet har mycket av värken återkommit.

Det stora problemet med min hälsa är att oavsett vad jag än verkar göra, så fungerar inte saker som jag vill. Jag kan skippa godis, småätande och vara nogrann med tandborstning, men vanorna håller aldrig i sig. Jag kan promenera och gå ner några kilon och centimetrar, men när vintern kommer och jag inte kan promenera längre, ja då går jag upp allt igen, och dessutom jättefort.

Nu har jag i alla fall fått nog på riktigt. Min mage strular också, men så är det med IBS och fibromyalgi. Oavsett vad jag än stoppar i mig så gillar inte magen det. Förutom om jag äter bastanta måltider, såsom kött och dricker mjölk. Tyvärr äter jag inte så särskilt ofta, vilket resulterar i att jag har haft en strulig mage 99 dagar av 100 de senaste åren. Min kropp mår inte bra, och det har den inte gjort på många år.

Vad ska jag göra åt allt det här då? Jo, jag ska gå vidare med ett sunt förnuft. Vi har påbörjat morgonpromenaderna igen, även om det gått sådär pga dåligt väder, och en strulig mage, men målet är ändå att promenera ca 7 km (runt Trummen och Växjösjön) minst 5 dagar i veckan. Eller försöka gå så mycket som möjligt i den mån man orkar, och vädret tillåter. Sedan ska jag minska ner rejält på socker och annan onyttighet. Det har jag redan börjat med och det funkar bra. Nu äter jag dadlar och clementiner samt bananer, eller hemmagjorda raw food efterrätter som jag experimenterar med till o från. Jag har också börjat göra groddar, och det är gott och enkelt, samt jävligt billigt sätt att få i sig grönt, vilket jag är usel på att få i mig.

Äter jag för mycket socker så mår min reflux inte heller så bra, och jag mår illa samt får uppstötningar i flera timmar. Då är det bättre att äta sig mätt på frukt och dadlar. Det positiva med att äta så här, är att jag blir mätt och nöjd på typ 4 dadlar, utan att jag får besvär från refluxen. Äter jag godis, kakor eller chips så äter jag väldigt lätt 5-600 kcal på en runda + att jag mår illa efteråt. 4 Dadlar är inte särskilt många kalorier. Inte undra på att man aldrig går ner i vikt när man varje dag äter onyttiga saker och flera hundra onödiga kalorier…

Nu ska fläsket bort i alla fall! Första målet är bara att komma viktmässigt stadigt under 60 kg. Där har inte jag varit sen hösten 2010. Centimetermässigt är mitt mål att komma under 80 cm och hålla mig där (runt buken iaf). Idag väger jag närmare 66 kg. Jag har aldrig vägt så mycket innan, och drömscenariot är att bli sådär grymt snygg smal, då jag vägde runt 50 kg under åren 2007-2008. Jag var smal, men jag var också jävligt nöjd med mig själv.

Jag, 2007 eller början på 2008. 50 kg snygg
med sminkat ansikte och tjejigt utseende.
Vikten och smalheten vill jag ha igen,
men sminket och tjejkläderna skippar jag gärna.

Slutligen så håller jag ju på att spara ut håret. Det ska bli jämnlångt minst så att de täcker brösten men gärna nån decimeter till. Jag ska också, så fort jag får råd – fixa mina tänder och en gång för alla bli av med mitt djävulskt fula överbett, som jag hatat i så många år nu.

Allt detta ska som sagt ske med ett sunt förnuft. Det ska alltså inte gå i en handvändning. Jag gör vad jag kan för att förbättra mina resultat och få bestående sådana. Nu när jag har matberedaren och börjat grodda så har jag väldigt många möjligheter att få en bättre hälsa och en snyggare kropp.

När jag väl skaffar min första Grand Danois, så är mitt mål att jag ska ha fixat det mesta av detta. I alla fall att spara ut håret till rätt längd och fixat tänderna. Att hamna på min målvikt, och förlorat dumma centimetrar som bara stör är en positiv bonus som får ta sin tid. Jag tänker inte längre acceptera det här läget i alla fall, och  nu börjar min hälsoresa.

Tänker du följa med?