Nej, det är fanimej inte demokratiskt att hindra åsikter!

Just idag, men även de senaste dagarna så känns det som man blir överöst av massa åsikter som gäller att hindra Sverigedemokraterna från att dela ut post till Sveriges hushåll, hålla tal och allmänt bara föra sina åsikter. Att stoppa dessa åsikter anses vara ett hjältedåd. Men hur jävla demokratiskt är det? Ok, jag kan förstå varför man tycker det är rätt att stoppa detta rasistiska parti från att uttrycka sig korkat om invandrare och mörkhyade. Jag kan hålla med om att mycket av deras politik är skrämmande, och jag kan även hålla med om att det är skrämmande att SD växer sig större. Det är min åsikt. Vad är din?

Du ser, jag ställde en fråga där. Jag har uttryckt mig lite kort om vad jag står i frågan, och nu vill jag veta vad du tycker om det hela? Är du en av dem som grät av lycka när Jimmie Åkesson blev utbuad från ett tal han skulle hålla i Göteborg? Kanske är du en som tycker att alla åsikter är lika viktiga, oavsett vem det är som uttrycker dem? Har jag missat några fler personliga sätt att se på saken, så får du gärna säga till mig.

Oavsett vilket så tycker jag att ska vi ha ett demokratiskt samhälle, så ska ALLA ha samma rätt att uttrycka sina åsikter, klä sig som dem vill och se ut hur dem vill – utan att någon ska skada eller hota någon annan människa. Det är helt ok att ha olika åsikter om saker och ting. Det är också helt ok att vara homosexuell, vara religiös eller ha nedsatt arbetsförmåga. Det är också ok att ha rosa hår, om man känner för det. Du vet vad jag menar. Det är ok att vara dig själv, och att du har dina åsikter. Men, då måste du också tillåta att andra har helt olika åsikter än dig också.

Tycker du inte om att lyssna på Jimmie, när han står och berättar om sina galna idéer? Nä, men gå därifrån då! Skäll på din brevbärare, för att han eller hon vägrar dela ut SD’s reklam, för det är inte särskilt demokratiskt. Eller så kan du bara skita i det.

Hursomhelst så är det inte särskilt demokratiskt att lämna någon utanför – oavsett vem det än är, eller vilket parti det än är. Köp ett par bra hörlurar om du tvunget måste gå förbi torget där Jimmie står och pratar, bläng surt och gnäll för dina vänner om hur tragiskt du tycker att det är att just Jimmie tog plats i din stad idag för att hålla ett tal. Det är helt ok – för det är din åsikt!

Det enda sättet som går att motverka exempelvis SD är att gå och rösta. I båda valen, alltså EU och valet i höst. Och rösta då på ett annat parti än just SD. Får inte det partiet tillräckligt med röster, så åker de ur riksdagen, och kommer inte in i EU. Så enkelt är det.

Nå, hur många sura miner får jag av det här inlägget då?