Efter examen kommer fibrovärken…

Ja, jag har nu examen i Pedagogik. Det känns underbart, men självklart – som ett brev på posten så kom fibrovärken för att stanna. Sen jag fick beskedet att min uppsats blev godkänd, så har jag haft nästan daglig värk. Inte särskilt roligt, men i mitt liv är det något jag är van vid. Sån här supervärk brukar jag få när jag är ”klar” med något. Alltså, något stort – såsom en jobbig uppgift som krävt extra energi. Uppsatsen tog ju mig 2 år drygt att bli klar med, så att få den godkänd är ju tumultande på många olika sätt.

Nu får jag bara vänja mig vid tröttheten, segheten och värken som förmodligen inte kommer försvinna för om ett bra tag. Annars är livet rätt så bra. Det är skönt att sitta vid datorn och vid TV:n utan att ha dåligt samvete. Jag söker jobb och praktikplatser med. Jag har till och med sökt en sommarkurs, så jag får nån slags inkomst i sommar. Det är liksom det som är huvudsaken. Annars vill jag gärna fortsätta lata mig lite till, innan jag hittar ett heltidsjobb som ger mig den lönen jag går och efterlängtar.

Det jag gör en typisk vardag numera är att kliva upp tidigt, redan innan kl 6 – sen ut o gå runt bägge sjöarna för att bränna bort fläsket som inte vill bort. Det är en promenad på 7 km och den tar ca 1 timme o 20 minuter att gå. Dessvärre orkar man inte alla dagar. Blir ju så med träningsvärk + fibromyalgi, så ibland vilar man bara, och fläsket stannar kvar. Efter att jag ätit frukost så har jag denna veckan tittat på Harry Potter. Jag köpte boxen på Blu-Ray med mina pengar jag fick i present när jag fyllde år, och det är härligt att se filmerna igen. HP är en av flera filmserier jag kan se flera gånger om året utan att tröttna, även om jag inte gillar alla dödsfall och stora skillnader jämföres med böckerna. När jag har sett en film, så sätter jag mig vid datorn och slösurfar blandat med att söka jobb och registrera mig på jobbsökarsidor såsom monster och step stone. Ibland redigerar jag YouTube klipp och spelar in nya videobloggar.

I det stora hela så trivs jag verkligen med att göra de här sakerna – i min egen takt och utan dåligt samvete. Går allt som jag vill nu, så kommer jag få fortsätta så ca 2 veckor till och sen är det antingen jobb eller praktik som gäller. I höst, om jag inte lyckats få ett heltidsjobb så har jag förmodligen ett jobb på G, om allt klaffar. Den tjänsten är inte mycket, men den skulle förbättra min nuvarande inkomst märkbart om det blir av.

Vad hittar du på idag?